Jan Hein de Jong | Je Helpt Jezelf:  ✓ Kindercoaching ✓ Jongerencoaching ✓ Ouderbegeleiding

Voor kinderen

Dit kun je zelf lezen of iemand kan het even voorlezen.

Hallo, ik heet Jan Hein.

Soms gaat het even niet zo lekker in je leven. Door de scheiding van je ouders of omdat je met pesten te maken hebt. Of je hebt veel verdriet door de dood van iemand uit je omgeving. Of er zijn problemen op school. Of er is iets anders. Jij weet vast wel wat ik bedoel.

Misschien maken je ouders of je leerkracht zich zorgen. Dan vragen ze mij om te helpen. Iedereen wil blij zijn. En iedereen wil dat jij je ook blij voelt.

Ik help je graag met de hulp die jij nodig hebt!

Kinderen komen bij mij om te spelen of te praten. Alles kan.

Jij bepaalt het! Knutselen, timmeren, wandelen, pijltjes gooien op een echt dartboard? In mijn speelkamer kies jíj wat je doet.

Wij vinden samen de oplossing om je weer sterk en lekker te voelen. Dat is belangrijk om jouw leven weer leuker te maken. Je zult zien dat je al een heleboel dingen kunt. En dat zal jou helpen met het oplossen van je probleem.

Voordat jij bij me komt praat ik met je vader en moeder. We praten dan over wat zij denken dat er aan de hand is. Daarna kom jij elke week een uur. Na ongeveer 5 keer praat ik weer met je vader en moeder over hoe het gaat. En we praten over hoe zij jou kunnen helpen, want dat weten ze niet altijd. Met je vader en moeder bespreek ik nooit die dingen die jij mij vertelt, behalve als jij dat wilt. Want bij mij kun je dingen zeggen die ik niet zal door vertellen.

Vind je het misschien een beetje spannend? Dat is normaal hoor. Jij weet ook nog niet hoe leuk het is.

Ik hoor graag jouw verhaal. Je kunt me vertrouwen. Ik spreek met jou af wat ik wel en wat ik niet mag bespreken met anderen. Want wat jij zegt is privé! En het is belangrijk dat jij je fijn voelt bij mij.

O, ja...en kijk even naar de foto's van mijn ruimte.

Ben jij ook zo benieuwd?

Tot snel.

Jan Hein